Draped In merkitys: Muinainen kaulakorujen symbolismi

- Sep 06, 2019-

Helmiä käytettiin sekä valuuttaan että rukoukseen
Arvokkaat materiaalit, kuten punainen koralli, tehtiin helmiksi ja käytettiin kauppaa valuuttana jo 4000 eaa. Egyptiläiset - sekä miehet että naiset - asettuivat sosiaaliseen asemaansa yksityiskohtaisilla Nefertiti-tyylillä helmillä valmistetuilla kaulakoruilla turkoosi, lapis lazuli- ja lasi-vaakasuorissa riveissä. Muinaiset roomalaiset naiset käyttivät helmiä - renessanssin aikana elpynyt muoti “klassikko”, joka jatkuu edelleen. Hinduismissa, islamissa ja kristinuskossa helmillä valmistetut kaulakorut, kuten mala ja rukous, tarjosivat hengellistä perustaa rukousten, laulujen ja pyhittämisten aikana.

Metallintyöstö ylitti anteen
Pronssikauden saapumisen myötä noin 3000 eKr. Kupari, kulta ja hopea sulatettiin ja valettiin ketjujen ja hurmaa muotoihin. Jalometallinauhat, jotka on koristeltu arvokkaalla meripihkalla, korallilla ja kolikoilla, olivat tapa kuljettaa säästöjä, jotka tarvittaessa voidaan muuntaa rahaksi.

Kaulakorut tulivat symbolisiksi
Metallien käyttö synnytti myös amuletteja, maagisia totemia, joiden ajateltiin tuottavan pitkäikäisiä, vaurauksia ja suojaa pahoja henkiä vastaan. Egyptiläiset loivat koruja Nubian autiomaasta kultaa vastaan, ja niissä koruja kehitettiin erittäin kehittyneellä uskonnollisella symboliikalla ja spiritismisellä, jotka kantoivat heidät elämästä kuolemaan.